Verse heilbot met risotto van courgette en citroen

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 1 sjalot
  • 1/3 courgette
  • 1 el citroensap
  • verse basilicum

Overige ingrediënten:

  • 100 ml witte wijn 
  • 250 ml warme kippenbouillon 
  • 80 gr risottorijst
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • citroenpeper 
  • grof zout
  • 10 gr geraspte parmezaan 
  • klontje boter
  • 2 verse heilbotfilets

 

te voorziene tijd: +- 45 minuten

Voor de risotto:

Stap 1:
snipper het sjalotje 
snij de courgette in blokjes
kruid terwijl de heilbotfilets met citroenpeper

Stap 2:
verwarm de olijfolie in een stoofpot en fruit hierin de sjalot en courgette, voeg ook een snuifje citroenpeper toe
strooi hierna de rijst erbij en bak 2 minuten

Stap 3:
overgiet met de wijn en het citroensap, meng en voeg vervolgens de warme kippenbouillon schep per schep toe, naarmate hij door de rijst wordt geabsorbeerd
blijf roeren
doe dit op een heel laag vuurtje en reken hiervoor ongeveer 15 à 20 minuten
kruid bij met zwarte peper
laat daarna nog 5 minuten verder pruttelen en zet dan het vuur af

Stap 4:
begin ondertussen met het bakken van je heilbotfilets (in olijfolie) 
dit duurt maar 5 minuten 
voeg de boter, parmezaanse kaas en basilicum toe aan de risotto
roer goed en laat 5 minuten afgedekt rusten

Stap 5:
schep de risotto op een bord en leg er een heilbotfilet op 
werk af met wat zwarte peper en grof zout