Pastasaus met kippengehakt

Ingrediënten uit de moestuin voor 4 porties:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata
  • gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm)

Overige ingrediënten:

  • 1/4 bouillonblokje (kippen- of groentebouillon)
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr kippengehakt 
  • 200 ml water


te voorziene tijd: +- 1,5 uur

Stap 1:
maak de groentjes schoon en snij ze in blokjes
versnipper de knoflook

Stap 2:
verhit 1 el olijfolie in een kookpan en fruit hierin de knoflook
voeg de groenten toe en stoof ze aan
voeg ook 1/4 bouillonblokje en wat Italiaanse kruiden toe

Stap 3:
verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan en bak hierin het kippengehakt rul
voeg de passata toe, spoel het flesje met 200 ml water en voeg dit ook toe
laat de saus minstens een kwartiertje sudderen

Stap 4: 
voeg het gebakken kippengehakt toe aan de sudderende saus
laat nog een halfuur sudderen op een lager vuur
proef en kruid eventueel nog wat bij 

Je kunt de saus serveren met spaghetti, capellini of andere pasta. Maar ze is ook heerlijk als basis voor een verse lasagne.

Tip: de saus is nog lekkerder op dag twee! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb