Appelconfituur

Ingrediënten:

  • 1 kg appels
  • 500 gr geleisuiker extra fruit
  • enkele rozijnen
  • snuifje appeltaartkruiden (van Dille & Kamille)
  • enkele druppeltjes citroensap


Stap 1:
schil de appels en snij in stukjes
meng alle ingrediënten goed in een kookpot
steriliseer ondertussen enkele bokalen (minsten 10 minuten op 150°C in de oven)

Stap 2: 
breng al roerend aan de ook en laat een tiental minuten doorkoken
haal de staafmixer erdoor
breng nog eens aan de kook

Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven en vul deze onmiddellijk met de warme confituur (liefst tot net onder het randje) 
sluit de bokalen onmiddellijk goed af
laat enkele uren afkoelen

De confituur is goed afgesloten ongeveer 6 maanden houdbaar op een koele, donkere plek. Na opening enkele weken houdbaar in de koelkast. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb