Zilveruitjes

Ingrediënten uit eigen moestuin:

  • zilveruitjes

Overige ingrediënten: 

  • 1/2 witte wijnazijn
  • 1/4 water
  • 1/4 witte suiker
  • enkele mosterdzaadjes
  • enkele zwarte peperbollen
  • snuifje komijn- of venkelzaadjes
  • enkele gedroogde jeneverbessen
  • snuifje zout


Stap 1: 
was de zilveruitjes goed en halveer ze, kleinere exemplaren hoef je niet te halveren
steriliseer ondertussen enkele bokalen (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)

Stap 2:
meng alle overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook
laat even doorkoken

Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de zilveruitjes over de bokalen
vul aan met het warme azijn-mengsel 
sluit de bokalen onmiddellijk goed af

Stap 4:
na een tweetal weken trekken op een koele, donkere plek zijn de zilveruitjes klaar om te consumeren

Je kunt de zilveruitjes goed afgesloten 6 tot 9 maanden bewaren op een koele, donkere plek.
Na opening ongeveer een week te bewaren in de koelkast. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb