Zilveruitjes

Ingrediënten uit eigen moestuin:
- zilveruitjes
Overige ingrediënten:
- 1/2 witte wijnazijn
- 1/4 water
- 1/4 witte suiker
- enkele mosterdzaadjes
- enkele zwarte peperbollen
- snuifje komijn- of venkelzaadjes
- enkele gedroogde jeneverbessen
- snuifje zout
Stap 1:
was de zilveruitjes goed en halveer ze, kleinere exemplaren hoef je niet te halveren
steriliseer ondertussen enkele bokalen (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)
Stap 2:
meng alle overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook
laat even doorkoken
Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de zilveruitjes over de bokalen
vul aan met het warme azijn-mengsel
sluit de bokalen onmiddellijk goed af
Stap 4:
na een tweetal weken trekken op een koele, donkere plek zijn de zilveruitjes klaar om te consumeren
Je kunt de zilveruitjes goed afgesloten 6 tot 9 maanden bewaren op een koele, donkere plek.
Na opening ongeveer een week te bewaren in de koelkast.

Maak jouw eigen website met JouwWeb