Kappertjes van Oost-Indische kers

Ingrediënten uit eigen moestuin:

  • groene zaaddoosjes van Oost-Indische kers

Overige ingrediënten: 

  • 1/2 witte wijnazijn
  • 1/4 water
  • 1/4 witte suiker
  • enkele mosterdzaadjes
  • enkele zwarte peperbollen
  • snuifje komijn- of venkelzaadjes
  • enkele gedroogde jeneverbessen
  • flinke snuf zout


Stap 1: 
was de zaaddoosjes goed 
steriliseer ondertussen enkele bokalen (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)

Stap 2:
meng alle overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook
laat even doorkoken

Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de zaaddoosjes over de bokalen
vul aan met het warme azijn-mengsel 
sluit de bokalen onmiddellijk goed af

Stap 4:
na een tweetal weken trekken op een koele, donkere plek zijn de 'kappertjes' klaar om te consumeren

Je kunt deze kappertjes goed afgesloten tot een jaar lang bewaren op een koele, donkere plek.
Na opening één tot twee weken te bewaren in de koelkast.