Thaïse curry met kip

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 4 personen:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette of 1 kleine courgette
- 1 rood pepertje
- een handje vol doperwten uit de diepvries
- sap van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 portie tomatenpuree (+- 50 gr)
- 1 stengel citroengras
- 1 gedroogd kaffir limoen blaadje
- beetje verse koriander (naar smaak)
Overige ingrediënten:
- 400 à 500gr kipfilet
- een handje vol koraallinzen uit de diepvries
- 0,5cm verse gember
- 2 kl kurkuma
- 1 kl kerriepoeder (of Indische kruiden)
- 1 kl komijn
- 0,5 kl nootmuskaat
- 1 el tamari sojasaus (glutenvrij)
- 250 ml kokosmelk
- 1 el kokosolie
te voorziene tijd: +- 1 uur
Stap 1:
snij de kipfilet in blokjes van 2 op 2 cm
Stap 2:
schil en snipper de ui
snij de paprika in reepjes
snij de courgette in blokjes
maak de look schoon
snipper de gember
en snij de rode peper fijn (je beslist zelf of je de zaadlijsten en pitjes er al dan niet in laat)
Stap 3:
zorg dat ook alle andere ingrediënten klaar staan om straks te gaan toevoegen aan je curry
haal ook de doperwten en koraallinzen al uit de diepvries
Stap 4:
verhit de kokosolie in een wokpan en fruit de ui
voeg hier vervolgens ook de pepers en gember aan toe en pers de look uit in je wokpan
voeg ook de kipfiletblokjes toe en bak deze rondom bruin (5 minuten)
Stap 5:
voeg nu ook de paprika en courgette toe en laat wederom 5 minuten bakken
roer af en toe
Stap 6:
schep de tomatenpuree erdoor en voeg erna ook de kokosmelk, het sap van de limoen, kurkuma, kerriepoeder, komijn, nootmuskaat, verse koriander en sojasaus toe
schep ook de diepvrieserwten- en -linzen erdoor
als laatste voeg je het kaffir limoen blaadje toe, kneus je het stengeltje citroengras en voeg je deze ook zo toe aan je curry (je laat ze enkel mee sudderen, straks haal je beide ze weer uit de wokpan)
Stap 7:
zet op een lager vuur en laat 20 minuten sudderen
Stap 8:
werk nog af met wat verse koriander
serveer bijvoorbeeld met gekookte basmati rijst

Maak jouw eigen website met JouwWeb