Bananen-havermoutbrood

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 4 à 6 personen:

  • blauwe bessen 

Overige ingrediënten:

  • 2 bananen (bij voorkeur iets rijper)
  • 30 gr boter
  • 2 eieren
  • 120 gr havermout
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 70 gr suiker

voor de afwerking:

  • beetje havermoutvlokken


te voorziene tijd: +- 1 uur

Stap 1:
verwarm de oven voor op 180°C
prak de bananen fijn en smelt de boter

Stap 2:
voeg de eieren toe aan de geprakte banaan en roer met een garde
voeg vervolgens de gesmolten boter toe, alsook het havermout, de blauwe bessen, kaneel (naar smaak), suiker en een snuifje zout
roer goed totdat je een homogeen beslag hebt

Stap 3:
bekleed een ovenschaaltje met bakpapier en doe het beslag erin
strooi er nog wat havermout bovenop -

Stap 4:
bak het bananenbrood 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven
laat zeker een uurtje afkoelen

Maak jouw eigen website met JouwWeb