'Ceasar salad' op mijn manier 

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 1 krop ijsbergsla
  • verse bieslook
  • kerstomaatjes

Overige ingrediënten:

  • 250 gr kalkoenfilet 
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes ongezouten ontbijtspek
  • 2 dikke sneetjes oud volkoren brood
  • 1 el parmezaan schilfers
  • lookpoeder
  • grof zeezout 
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • boter
  • water
  • azijn 

voor de dressing:

  • 2 el mayonaise 
  • 2 el balsamicoazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • snuifje lookpoeder
  • snuifje zwarte peper
  • 1 kl geraspte parmezaan 

te voorziene tijd: +- 1 à 1,5 uur 


Stap 1:
maak eerst de dressing
voeg alle ingrediënten samen en roer goed met een garde
zet even in de koelkast 

Stap 2:
breng ondertussen al een pot water met een scheutje azijn en wat zout aan de kook (om straks je eieren in te koken) 
kruid de kalkoenfilet met peper en zout en grill deze in een grillpan
snij erna in blokjes/ reepjes en laat even afkoelen 

Stap 3:
kook de 2 eieren zo'n 10 à 11 minuten (wij gebruiken vrije uitloop eieren maat large) 
koel ze af in ijskoud water en pel ze 
snij in 4 

Stap 4:
snij de sneetjes volkorenbrood in blokjes en kruid ze met wat lookpoeder en zout
doe een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de croutons zo'n 5 tot 8 minuten 
laat ze uitlekken op keukenpapier (zodat ze lekker krokant zijn)

Stap 5: 
snij het ontbijtspek in reepjes
doe wat roomboter in een hete pan en bak het spek aan tot het krokant is, goed blijven roeren
laat ze ook uitlekken op keukenpapier 

Stap 6:
snipper de bieslook 
was de sla goed en begin met dresseren
leg onderaan de sla en bestrooi met wat verse bieslook
leg er vervolgens ook de kalkoenfilet, eieren, croutons en spek op
werk af met de parmezaan schilfers, zwarte peper en kerstomaatjes
serveer de dressing er apart bij

Maak jouw eigen website met JouwWeb