Gedroogd kaffir limoen blad

Kaffir limoen blad wordt vaak in Aziatische gerechten gebruikt als aromaat. Je laat een gedroogd kaffir limoen blad meekoken in bijvoorbeeld curry's, net zoals we in de Europese keuken vaak laurierbladeren laden meekoken in bijvoorbeeld stoofpotjes. 

Ingrediënten uit eigen moestuin:

  • vers kaffir limoen blad

Stap 1:
pluk enkele verse kaffir limoen bladeren, kies voor de nieuwe frisgroene bladeren

Stap 2:
was de bladeren en dep ze goed droog met keukenpapier
leg ze goed verspreid te drogen op keukenpapier
(je kunt er ook voor kiezen om juten touw rond het midden te binden en de bladeren zo ten droge te hangen aan een droogrekje - zie foto) 

Stap 3: 
laat drie tot vier weken drogen en draai de bladeren regelmatig eens om 
ververs het keukenpapier wekelijks

Laurierblad kun je op dezelfde manier drogen. 

De bladeren zijn op een koele, donkere plek enkele maanden houdbaar. Bewaar bij voorkeur in een papieren zakje zodat eventueel overgebleven vocht toch nog kan ontsnappen.