Rode spitskool

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 tot 4 porties:

  • 1 rode spitskool
  • 1 stoofappel (of overrijpe eetappel)

Overige ingrediënten:

  • 1 tl appeltaartkruiden (kaneel, anijszaad, gember, kardemom, limoen, kruidnagel)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el honing
  • klontje boter

 

Rode spitskool is van nature iets bleker van kleur en iets minder zoet dan een klassieke rode kool.


te voorziene tijd: +- 45 minuten


Stap 1: 
maak de rode spitskool schoon en snij ze in stukken van ongeveer 1 cm², spoel goed
schil de appelen snij ze in blokjes

Stap 2:
verhit een klontje boter in een grote pan
stoof de blokjes appel kort aan
voeg de rest van de ingrediënten vervolgens toe
laat een vijftal minuten goed aanstoven terwijl je regelmatig roert

Stap 3:
verlaag je vuur een beetje (middelhoog), zet een deksel op de pan en laat ongeveer een halfuur rustig stoven
roer regelmatig

Heb je één of meerdere porties over?
Deze klaargemaakte rode spitskool kan tot 1 jaar lang bewaard worden in de diepvries, maar ze is het lekkerst als je ze binnen de 6 maanden consumeert.