Italiaanse aubergineschotel

Ingrediënten uit de moestuin (voor 2 personen):

  • 1 aubergine
  • 300 ml zelfgemaakte passata
  • 1 kruidenblokje uit de diepvries 
  • 1 teentje look
  • 1/2 ui of 1 sjalotje

Overige ingrediënten:

  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas 
  • 30 gr geraspte mozzarella 
  • olijfolie


te voorziene tijd: +- 40 minuten

Stap 1:
verwarm de oven voor op 200°C
stoof de ui of het sjalotje aan
roer de gestoofde ui en het kruidenblokje door de passata 

Stap 2:
snij de aubergine over de lengte in dunne plakjes
grill de aubergineplakjes in een beetje olijfolie in een grillpan 

Stap 3:
neem een ovenschaal en leg onderaan een laagje saus, dan een aubergineplakje, terug saus enzovoort 
zorg dat je eindigt met een laagje saus
strooi nu de mozzarella en parmezaanse kaas erover 

Stap 4:
bak 20 à 25 minuten goudbruin in de oven