Pastasaus met cashewnoten en parmezaan 

Ingrediënten uit eigen moestuin voor pastasaus voor 2 personen:

  • 1/3 aubergine
  • 1/3 courgette
  • 2 kleine tomaten
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml passata
  • gedroogde oregano
  • verse basilicum

Overige ingrediënten:

  • 20 gr geraspte parmezaan
  • 1 handjevol cashewnoten
  • 100 ml water
  • zwarte peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie 


te voorziene tijd: +- 30 minuten

Stap 1:
hak de cashewnoten fijn in de keukenmachine
snij de aubergine, courgette en tomaten in blokjes
snipper de sjalot en knoflook
rasp de parmezaan 
hak de verse basilicum fijn

Stap 2: 
doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de sjalot en knoflook
voeg daarna de aubergine, courgette, zwarte peper, zout, paprikapoeder en oregano toe
laat 2 minuten aanstoven
voeg daarna ook de tomaat toe en laat opnieuw 2 minuten stoven

Stap 3:
voeg nu de passata en het water toe en roer goed
zet het vuur lager en laat 15 minuten afgedekt sudderen, roer af en toe

Stap 4:
voeg nu de gehakte cashewnoten en geraspte parmezaan toe, roer goed en laat nog 2 minuten sudderen zonder deksel

Stap 5:
doe in de keukenmachine en mix kort 
doe de saus terug in de braadpan op een laag vuur en voeg de verse basilicum toe 
kruid eventueel nog wat bij met zwarte peper
nog 2 minuten goed roeren

In de diepvries kun je deze pastasaus tot 6 maanden lang bewaren. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb