Sweet chili saus

Ingrediënten uit eigen moestuin:

  • 1/3 Indigo Rose tomaten
  • 1/6 gele pruimen
  • 1/6 verse cayenne pepertjes

Overige ingrediënten:

  • 1/3 geleisuiker extra fruit

 

Stap 1:
steriliseer enkele bokaaltjes (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)
was de tomaten, pruimen en pepertjes goed
snij de tomaten en pruimen in partjes
snij de pepertjes fijn

Stap 2:
meng alle ingrediënten in een kookpot
breng al roerend aan de kook en laat een tiental minuten koken

Stap 3:
haal de staafmixer er door
laat daarna nog even kort doorkoken

Stap 4:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
vul ze met de warme saus en sluit de bokalen onmiddellijk goed af
laat enkele uren afkoelen

De sweet chili saus is goed afgesloten tot 6 maanden te bewaren op een koele, donkere plek. 
Na openen enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

Serveertip: lekker als dip bij loempia's