Spaghetti met kamschelpen, kervel en curry

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 1 wortel
  • 1/2 sjalot
  • 1 handjevol fijngehakte kervel (vers of uit diepvries)
  • verse kervel voor de afwerking

Overige ingrediënten:

  • 160 gr spaghetti
  • water
  • 180 à 200 gr kamschelpen
  • 250 ml room 
  • 1 kl currypoeder (of bijvoorbeeld 'Indische kruiden')
  • scheutje witte wijn
  • olijfolie 

te voorziene tijd: +- 30 minuten

Stap 1:
breng water aan de kook (met snuifje zout en scheutje olijfolie)
spoel de kamschelpen goed 
snipper de sjalot en wortel

Stap 2:
kook terwijl ook de spaghetti gaar

Stap 3:
verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en voeg de wortel en sjalot toe, fruit ze terwijl je blijft roeren
voeg nu de kamschelpen toe en laat 2 à 3 minuten garen
voeg nu een scheut witte toe en laat deze volledig verdampen
blijven roeren
voeg nu de room en ook de currypoeder toe en laat enkele minuten sudderen
voeg als laatste de kervel toe en laat nog enkele minuten verder sudderen

Stap 4:
roer de spaghetti door de saus en laat nog één minuutje mee garen
zet nu het vuur af
dresseer op een bord en werk af met wat verse kervel