Spaghetti met kamschelpen, kervel en curry

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:
- 1 wortel
- 1/2 sjalot
- 1 handjevol fijngehakte kervel (vers of uit diepvries)
- verse kervel voor de afwerking
Overige ingrediënten:
- 160 gr spaghetti
- water
- 180 à 200 gr kamschelpen
- 250 ml room
- 1 kl currypoeder (of bijvoorbeeld 'Indische kruiden')
- scheutje witte wijn
- olijfolie
te voorziene tijd: +- 30 minuten
Stap 1:
breng water aan de kook (met snuifje zout en scheutje olijfolie)
spoel de kamschelpen goed
snipper de sjalot en wortel
Stap 2:
kook terwijl ook de spaghetti gaar
Stap 3:
verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en voeg de wortel en sjalot toe, fruit ze terwijl je blijft roeren
voeg nu de kamschelpen toe en laat 2 à 3 minuten garen
voeg nu een scheut witte toe en laat deze volledig verdampen
blijven roeren
voeg nu de room en ook de currypoeder toe en laat enkele minuten sudderen
voeg als laatste de kervel toe en laat nog enkele minuten verder sudderen
Stap 4:
roer de spaghetti door de saus en laat nog één minuutje mee garen
zet nu het vuur af
dresseer op een bord en werk af met wat verse kervel

Maak jouw eigen website met JouwWeb