Soep van geroosterde wortels en linzen

Ingrediënten uit eigen moestuin voor +- 2 liter soep:
- 3 grote wortels
- handjevol courgette
- 1/2 prei
- 1/2 ui
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- gedroogde tijm
- gedroogde rozemarijn
- verse peterselie
Overige ingrediënten:
- 130gr geweekte linzen (blik van 200 gr)
- 2l groentebouillon
- zwarte peper
- olijfolie
te voorziene tijd: +- 1,5u
Stap 1:
verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht)
schil de wortels niet en snij ze in halve rondjes
snij de look en sjalot in partjes
Stap 2:
doe de wortels, look, sjalot, tijm en rozemarijn samen met een flinke scheut olijfolie in een ovenschotel
meng goed door elkaar
steek dit 20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven en roer er een tweetal keer door tijdens het roosteren (eens aan 10 minuten en eens aan 15 minuten)
snij terwijl de prei en ui in halve ringen van ongeveer 2cm breed
snij de courgette in blokjes
Stap 3:
verwarm een heel klein beetje olijfolie in een kookpot en voeg hieraan de geroosterde wortels, uit, prei, linzen, courgette en zwarte peper toe
laat dit even aanstoven (10 à 15 minuten)
af en toe eens roeren
Stap 4:
voeg nu de groentebouillon toe hieraan
laat dit goed inkoken (20 à 30 minuten)
Stap 5:
mix de soep met een staafmixer of in de blender
laat daarna nog een 5-tal minuten inkoken
Stap 6:
schep in een kom en werk af met wat verse peterselie en zelfgemaakte croutons (https://stefanieskeuken.jouwweb.nl/bits-bites/croutons-gemaakt-van-broodrestjes-zonder-vetstof )


Maak jouw eigen website met JouwWeb