Carrot cake (worteltaart)

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 taart:

  • 120 gr geraspte wortel

Overige ingrediënten:

  • 85 gr roomboter
  • handje pecannoten
  • 50 gr speltbloem
  • 100 gr witte suiker
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1/3 kl wijnsteenbakpoeder
  • zeste van 1/2 sinaasappel
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • snuifje kaneelpoeder


voor de topping:

  • klein handje pecannoten
  • zeste van 1/2 sinaasappel
  • 1 eiwit
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 200 gr poedersuiker (gezeefd)
  • snuifje kaneelpoeder 
  • snuifje gemberpoeder


te voorziene tijd: +- 2 uur


Stap 1:
verwarm de oven voor op 175°C
smelt de boter in een pannetje
rasp de wortelen
rasp de sinaasappelschil en pers ze uit
hak de pecannoten grof (2x een handje, hou apart) 

Stap 2:
meng de bloem, een handje pecannoten, de suiker, de bloem, het bakpoeder, een snuifje zout en een snuifje kaneel
voeg hieraan de gesmolten boter toe en meng goed
voeg ook de eieren één voor één toe en meng tot een homogeen beslag

Stap 3:
giet het beslag in een beboterde bakvorm of met bakpapier beklede bakvorm
bak 45 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven 

Stap 4:
haal uit de oven en laat even afkoelen op een rooster

Stap 5:
maak terwijl de topping
meng 200 gr gezeefd poedersuiker met een snuifje kaneel, snuifje gember, 50 ml sinaasappelsap en 1 eiwit 
klop dit op in de keukenrobot tot je een tamelijk dikke glazuur bekomt 
giet over de taart en werk af met wat sinaasappelzeste en grof gehakte pecannoten 

Stap 6:
laat de taart een 5-tal minuten verder afkoelen en zet nu nog een halfuur tot een uur in de koelkast om verder af te koelen 

Maak jouw eigen website met JouwWeb