Spaghetti met roze garnalen

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 1/2 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1/2 aubergine
  • 400 gr passata
  • snuifje gedroogde cayenne vlokken
  • 1 diepvrieskruidenblokje
  • verse basilicum

Overige ingrediënten:

  • 200 gr spaghetti
  • 10 à 12 roze Argentijnse garnalen (diepvries)1 rode puntpaprika
  • flinke scheut witte wijn
  • olijfolie
  • snuifje sumak
  • snuifje paprikapoeder
  • grof zeezout


te voorziene tijd: +- 30 minuten

Stap 1:
breng een kookpot met water, een scheutje olijfolie en wat zout aan de kook
snipper de sjalot en knoflook
snij de paprika en aubergine in blokjes 
spoel en ontdooi de roze garnalen onder stromend koud water (pel ze niet) 

Stap 2:
verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook
voeg nu de garnalen toe 
voeg ook de paprika en aubergine toe
laat eventjes aanstoven 
kook ondertussen de spaghetti gaar (+- 9 minuten) 

Stap 3:
voeg nu een flinke scheut witte wijn toe en laat eventjes inkoken tot ze haast helemaal verdampt is
giet de passata erbij en kruid met sumak, paprikapoeder, cayenne vlokken, zout en het kruidenblokje
laat even inkoken 
voeg op het laatste wat verse basilicum toe 

Stap 4:
giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus, roer alles door elkaar

Verkies je toch gepelde roze garnalen op jouw bord? Pel de garnalen dan net voor het opdienen nadat ze gegaard zijn, zo behoud je toch het meeste smaak.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb