Knolseldersoep 

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 3 à 4 porties:

  • 1 knolselder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 handjes soepgroente uit de diepvries (prei, ui, wortel)
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Overige ingrediënten:

  • klontje roomboter
  • Scandinavian forest kruiden 
  • 1/2 kl zwarte peper
  • 190 ml rundsfond
  • 1,5 l water
  • 1 groentebouillonblokje

voor de afwerking:

  • zwarte peper
  • takje lavas (uit de moestuin)


te voorziene tijd: +- 40 minuten


Stap 1:
snij de schil van de knolselder en snij de knolselder vervolgens in kleine blokjes
maak de sjalot schoon en snij in halve ringen
maak het teentje knoflook schoon en snij fijn

Stap 2:
verhit een klontje boter in een stoofpan
stoof de knolselder, look en sjalot een vijftal minuten aan
voeg de kruiden & het bouillonblokje terwijl toe
voeg nu ook de soepgroente toe 
laat 10 à 15 minuten aanstoven (voel aan de knolselder, ze moet nog beetgaar zijn) 

Stap 3:
wanneer de knolselder beetgaar is voeg je de rundsfond, het water en het laurierblaadje ook toe
laat 10 à 15 minuten inkoken met deksel

Stap 4:
haal het laurierblaadje uit de soep
mix de soep met een staafmixer 
proef en kruid nog wat bij indien nodig 
laat daarna opnieuw 5 minuten doorkoken (zonder deksel)
serveer de soep in een kom en werk af met wat zwarte peper en takje verse lavas