Tomatenpuree 

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 liter tomatenpuree:

  • 1 kg rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
  • gedroogde oregano
  • gedroogde rozemarijn
  • gedroogde tijm

Overige ingrediënten:

  • zwarte peper
  • zout
  • olijfolie


te voorziene tijd: +- 45 minuten 


Stap 1:
verwarm de oven voor op 200°C 
spoel de tomaten goed, snij ze in parten (mét vel) en verwijder zoveel mogelijk pitjes en sap 
leg vervolgens in een grote ovenplaat 
(neem harde stukken weg)
kruid de tomaten met oregano, rozemarijn, tijm, peper en zout
voeg een flinke scheut olijfolie toe 
hussel alles goed door elkaar
zet 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven
roer een aantal keer om 

Stap 2:
haal de tomaten uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150°C
doe de tomaten één voor één in de blender, zorg dat er zo weinig mogelijk vocht in de blender terechtkomt
mix vervolgens tot een gladde massa 
zet ondertussen enkele gewassen bokalen zonder deksel in de oven (150°C) en laat deze minstens 10 minuten in de oven staan zodat de bokalen gesteriliseerd zijn 


Stap 3:
kook de tomatenpuree nog een keer op (zodat ze langer bewaart)
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven en vul ze met de warme massa
sluit de bokalen onmiddellijk goed af

Wanneer de bokalen goed gesteriliseerd en afgesloten zijn is de tomatenpuree ongeveer 4 maanden houdbaar. Bewaar de bokalen op een donkere koele plaats. 
Je kunt de tomatenpuree uiteraard ook in de diepvries bewaren. In de diepvries is ze minstens 6 maanden houdbaar. 

Deze tomatenpuree vormt de perfecte smaakmaker om toe te voegen aan allerlei gerechten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb