Kleurrijke wortelen uit de oven

Ingrediënten uit de moestuin voor 2 personen:
- 3 verschillende grote wortelen (denk aan tendersweet wortel, Amsterdamse wortel, paarse wortel, purple haze wortel, gele wortel, lobbericher wortel, witte wortel...)
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- gedroogde tijm
- gedroogde rozemarijn
Overige ingrediënten:
- zout
- zwarte peper
- beetje honing
- olijfolie
te voorziene tijd: +- 40 minuten
Stap 1:
verwarm de oven voor op 190°C
schil de wortelen en snij ze in schijfjes
maak de sjalot en knoflook schoon en snij in partjes
Stap 2:
doe de wortelen, sjalot, knoflook, rozemarijn, tijm, een snuifje zout, zwarte peper, olijfolie en honing samen in een ovenschotel en meng alles goed door elkaar
Stap 3:
bak 25 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven
roer een aantal keer alles om
Stap 4:
zet de oven nu nog 10 minuten op de hete lucht-stand op 200°C
roer ondertussen nog eens alles om

Weetje:
Hoe donkerder de wortels, hoe zoeter en smaakvoller de wortels zijn. Het omgekeerde geldt ook: hoe bleker, hoe minder (zoete) smaak ze meestal bevatten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb