Jalapeño's in eigen nat

Ingrediënten uit eigen moestuin:

  • jalapeño pepertjes

Overige ingrediënten:

  • 1 deel witte wijnazijn
  • 1 deel water
  • enkele mosterdzaadjes


Stap 1: 
snij de pepertjes in schijfjes (je mag de pitjes laten zitten) en doe ze in een kookpot
steriliseer ondertussen enkele bokaaltjes (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)


Stap 2:
voeg 1 deel witte wijnazijn, 1 deel water en enkele mosterdzaadjes toe 
breng dit aan de kook
laat een 3-tal minuten koken 

Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de schijfjes jalapeño en het kookvocht in de bokaaltjes, zorg dat de pepertjes zeker volledig onder staan
sluit de bokalen onmiddellijk goed af

Bewaar de bokalen goed afgesloten op een koele donkere plaats. Deze zijn tot een jaar lang houdbaar.
Na opening één tot twee weken lang te bewaren in de koelkast.