Jalapeño's in eigen nat

Ingrediënten uit eigen moestuin:
- jalapeño pepertjes
Overige ingrediënten:
- 1 deel witte wijnazijn
- 1 deel water
- enkele mosterdzaadjes
Stap 1:
snij de pepertjes in schijfjes (je mag de pitjes laten zitten) en doe ze in een kookpot
steriliseer ondertussen enkele bokaaltjes (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)
Stap 2:
voeg 1 deel witte wijnazijn, 1 deel water en enkele mosterdzaadjes toe
breng dit aan de kook
laat een 3-tal minuten koken
Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de schijfjes jalapeño en het kookvocht in de bokaaltjes, zorg dat de pepertjes zeker volledig onder staan
sluit de bokalen onmiddellijk goed af
Bewaar de bokalen goed afgesloten op een koele donkere plaats. Deze zijn tot een jaar lang houdbaar.
Na opening één tot twee weken lang te bewaren in de koelkast.

Maak jouw eigen website met JouwWeb