Pickles

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 bokaaltjes:

  • 1/2 bloemkool
  • enkele muizenmeloentjes
  • enkele augurken (en/of snackkomkommers)
  • enkele zilveruitjes

Overige ingrediënten: 

  • 80 gr witte suiker
  • 500 ml azijn
  • 3 el mosterd
  • 2 kl kurkuma
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 kl currypoeder
  • 3 el maïzena


Stap 1:
verdeel de bloemkool in roosjes
snij de muizenmeloentjes en augurk in schijfjes
snij de zilverui in partjes
steriliseer ondertussen de twee bokaaltjes (minstens 10 min op 150°C in de oven) 


Stap 2: 
meng de azijn en suiker en laat deze mengeling opkoken
blancheer de bloemkoolroosjes hierin 2 minuten

Stap 3:
breng de azijn terug opnieuw aan de kook 
voeg er de mosterd, kurkuma, gemberpoeder en curry aan toe
los de maïzena op in een scheutje water, voeg toe en laat al roerend inkoken

Stap 4: 
haal de bokalen uit de oven en verdeel de bloemkoolroosjes, schijfjes muizenmeloen, schijfjes augurk en partjes zilverui erin
giet de warme saus erover en sluit de bokalen onmiddellijk af

Je kunt de pickles ongeveer 3 maanden afgesloten in de koelkast bewaren.