Bami goreng

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ui
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 handjevol diepvrieserwten
  • handvol taugé

Overige ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 el kruidenmix voor bami goreng (zie recept onder 'kruidenmixen'
  • 1 ei
  • 8 nestjes nestnoedels of 'mie'
  • 4 el tamari sojasaus (glutenvrij) 
  • arachideolie


te voorziene tijd: +- 45 minuten


Stap 1:
snij de kipfilets in blokjes
maak de teentjes knoflook schoon, snipper de ui fijn, snij de prei in dunne halve ringen, snij de paprika in halve reepjes en snij de wortel in schuine halve rondjes 
haal terwijl de diepvrieserwtjes uit de diepvries en laat ze eventjes ontdooien
was de taugé
breng terwijl een kookpot licht gezouten water aan de kook

Stap 2:
doe een flinke scheut arachideolie in een wokpan
pers de look uit en doe deze in de wokpan samen met de gesnipperde ui en fruit aan
voeg daarna de kipfiletblokjes toe en laat eventjes bruinen 
voeg nu de kruiden toe
roerbak 2 minuten
ondertussen is het water aan het koken, zet het vuur af en laat de nestnoedels 4 minuten afgedekt rusten in het gekookte water (vergeet niet om ze na 4 minuten af te gieten en te laten uitlekken)

Stap 3:
voeg eerst de wortels toe en roerbak 2 minuten
voeg daarna de prei toe en roerbak 2 minuten
voeg ook de paprika toe en roerbak 2 minuten
voeg als laatste de erwtjes en taugé toe en roerbak een minuutje 

Stap 4:
voeg de sojasaus toe en roerbak opnieuw een minuut
voeg de nestnoedels toe en roer goed
voeg als laatste het ei toe en roerbak nog eens 2 à 3 minuten