Ovenschotel met spinazie, pasta en gehakt

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 350 gr fijngehakte spinazie
  • gedroogde oregano
  • 2 grote bruine champignons

Overige ingrediënten:

  • 1/2 handjevol pijnboompitten
  • 250 gr varkens-rundsgehakt
  • 100 gr geraspte emmental
  • 15 gr geraspte parmezaan
  • 200 ml room
  • 140 gr penne
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • boter


te voorziene tijde: +- 1 uur

Stap 1: 
verwarm de oven voor 180°C
breng licht gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar  
meng ondertussen het gehakt met een snuifje peper en nootmuskaat en draai er kleine balletjes van 
verhit wat boter in een antikleefpan en bak de balletjes bruin 

Stap 2:
rooster de pijnboompitten in een pannetje (zonder vet) 
snipper de champignons
stoof de verse spinazie 

Stap 3:
maak ook de saus
voeg de room, een flinke snuif nootmuskaat, een snuifje zout, peper, oregano, 70 gr emmental en 15 gr parmezaan samen
zet op een middelhoog vuur
roer goed met een garde
laat eventjes inkoken

Stap 4:
neem een ovenschotel
leg onderaan de spinazie
daarop de gehaktballetjes
daarna de pijnboompitten en champignons
nu een laagje pasta
giet de saus erover
werk af met een 30gr emmental

Stap 5:
zet 20 à 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven
zet daarna nog 5 minuten op grillstand