Gevulde courgettes
Ingrediënten uit eigen moestuin voor 4 personen:
- mix van gedroogde kruiden: tijm, oregano, rozemarijn
- 2 middelgrote lange courgettes
- 2 grote of 4 kleine paprika's
- 2 tot 3 wortels
- 1 à 2 aubergines
- 1 sjalot
- 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook
- 200 ml passata
Overige ingrediënten:
- 500 - 600 gr varkens-rundgehakt
- olijfolie
- 300 gr orzo (Griekse pasta)
- water
- 100 gr strooimozzarella
- 1/4 blokje groentebouillon
- zwarte peper
- zout
te voorziene tijd: +- 1 tot 1,5 uur
Stap 1:
verwarm de oven voor op 200°C
breng water aan de kook voor de orzo en voor de courgettes (zorg dat de pot/pan groot genoeg is om de courgettes in te leggen)
Stap 2:
snij de courgettes in de helft over de lengte
hol de binnenkanten wat uit
hetgeen je eruit haalde kun je snipperen om in de saus te verwerken
maak de look en overige groente schoon en snipper ze
Stap 3:
kook de orzo 14-16 minuten (volg de instructies op de verpakking), giet erna af
verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak het gehakt rul, zet even aan de kant wanneer gaar
kook terwijl de courgettehelften 5 minuten (beetgaar)
Stap 3:
verhit een scheut olijfolie in een pan, voeg de gesnipperde groentjes toe
kruid met tijm, oregano en rozemarijn
voeg ook 1/4 groentebouillonblokje toe
laat eventjes aanstoven, blijf ondertussen regelmatig roeren
voeg nu ook de passata toe
laat eventjes inkoken
voeg het gehakt toe en laat nog een 10-tal minuutjes sudderen
Stap 4:
giet de orzo onderaan een ovenschaal en schik de courgettehelften er bovenop
kruid de courgettes met wat zwarte peper en zout
vul de courgettes met de mengeling
werk af met de strooimozzarella
zet 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven
verzet de oven vervolgens naar grillstand (300°C) en laat nog een drietal minuten grillen - blijf erbij want het kan zeer snel gaan

Maak jouw eigen website met JouwWeb