Risotto met witloof, paddenstoelen en spek

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 2 grote of 4 kleine stronkjes witloof
  • 250 gr paddenstoelen (bijv. boschampignons en oesterzwam)
  • verse peterselie
  • 1 sjalot
  • gedroogde tijm

Overige ingrediënten:

  • 100 gr spekblokjes
  • 190 ml gevogeltebouillon
  • 190 ml water
  • 100 ml melk
  • 120 gr risottorijst
  • 60 gr geraspte grana padano
  • boter
  • zwarte peper
  • Scandi forest kruiden
  • olijfolie


te voorziene tijd: +- 1 uur

Stap 1: 
snij de champignons in schijfjes
hak de peterselie fijn
snipper de sjalot en witloof
bak terwijl de spekblokjes gaar en laat ze uitlekken op keukenpapier
giet de bouillon en het water samen en warm ze op in een steelpannetje

Stap 2:
verhit 1 el olijfolie in een stoofpot en fruit hierin de ui aan
strooi hierna de rijst erbij en bak 2 minuten

Stap 3:
voeg nu de tijm en witloof toe
overgiet schep per schep met de warme bouillon, naarmate de rijst de bouillon absorbeert
blijf roeren
doe dit op een heel laag vuurtje en reken hiervoor ongeveer 15 à 20 minuten

Stap 4:
voeg de champignons en peterselie toe
kruid af met peper en Scandi forest kruiden 
laat nog 5 tot 10 minuten verder pruttelen en zet dan het vuur af

Stap 5:
voeg de boter, spekblokjes en grana padano toe, meng
laat 5 minuten afgedekt rusten 

Maak jouw eigen website met JouwWeb