Ontbijtcrumble met appel en framboos

Ingrediënten uit eigen moestuin (voor 2 personen):
- 2 kleine appels
- 1 handjevol frambozen
Overige ingrediënten
- 4 el havermoutvlokken
- 2 el gehakte pecannoten
- 3 el bruine suiker + 1 kl bruine suiker
- 3 el (spelt)bloem
- 3 el boter (gesmolten)
- snuifje kaneel
- 2 kleine kommetjes yoghurt naar keuze
te voorziene tijd: +- 1 uur
Stap 1:
verwarm de oven voor op 180°C
snij de appel in blokjes
meng de appel, framboos, 1 kl bruine suiker en een snuifje kaneel en leg dit onderaan een ovenschaaltje
Stap 2:
om de crumble te maken meng je 4 el havermoutvlokken, 2 el gehakte pecannoten, 3 el bruine suiker, 3 el speltbloem en 3 el gesmolten boter door elkaar
(de boter kun je in 1 minuutje smelten in de microgolf of op een laag vuurtje maar dan duurt het iets langer)
Stap 3:
giet de crumble over het appel-frambozenmengsel
bak 45 minuten in de oven
Stap 4:
serveer de crumble warm met een kommetje koude yoghurt naar keuze
strooi een klein beetje kaneelpoeder over de yoghurt
klaar!

Je kunt deze crumble ook perfect met een bolletje vanille ijs i.p.v. yoghurt serveren als dessert!


Maak jouw eigen website met JouwWeb