Ontbijtcrumble met appel en framboos

Ingrediënten uit eigen moestuin (voor 2 personen):

  • 2 kleine appels 
  • 1 handjevol frambozen

Overige ingrediënten

  • 4 el havermoutvlokken
  • 2 el gehakte pecannoten
  • 3 el bruine suiker + 1 kl bruine suiker
  • 3 el (spelt)bloem
  • 3 el boter (gesmolten)
  • snuifje kaneel
  • 2 kleine kommetjes yoghurt naar keuze


te voorziene tijd: +- 1 uur

Stap 1: 
verwarm de oven voor op 180°C
snij de appel in blokjes
meng de appel, framboos, 1 kl bruine suiker en een snuifje kaneel en leg dit onderaan een ovenschaaltje


Stap 2:
om de crumble te maken meng je 4 el havermoutvlokken, 2 el gehakte pecannoten, 3 el bruine suiker, 3 el speltbloem en 3 el gesmolten boter door elkaar
(de boter kun je in 1 minuutje smelten in de microgolf of op een laag vuurtje maar dan duurt het iets langer)

Stap 3:
giet de crumble over het appel-frambozenmengsel
bak 45 minuten in de oven 

Stap 4: 
serveer de crumble warm met een kommetje koude yoghurt naar keuze 
strooi een klein beetje kaneelpoeder over de yoghurt
klaar!  

Je kunt deze crumble ook perfect met een bolletje vanille ijs i.p.v. yoghurt serveren als dessert!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb