Kruidenboter

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 rolletje boter:

  • mengeling van verse groene kruiden of eetbare bloemen uit de tuin (ong. een handvol): bieslook, daslookbladeren, kervel, peterselie, korenbloemen, blad en bloemen van de Oost-Indische kers...

Overige ingrediënten:

  • 100 gr Ardeense boter


te voorziene tijd: +- 15 minuten + enkele uren rusten in de koelkast

Stap 1:
was de kruiden en bloemen en hak ze fijn
laat de boter zacht worden (niet smelten!) 

Stap 2:
plet de boter met een vork en meng er met deze vork de kruiden en bloemen door

Stap 3:
neem een stuk aluminiumfolie 
vorm een worstje van de kruidenboter en leg dit in het midden van het stuk aluminiumfolie
rol de folie nu voorzichtig op en maak ze dicht door de zijkanten dicht te knijpen en op te rollen, je zal merken dat het boterrolletje zich op deze manier vanzelf vormt

Stap 4:
leg zo een aantal uren in de koelkast tot de boter terug opgestijfd is
klaar!