BBQ saus

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 portie (+- 150 ml):
- gedroogde cayenne vlokken (naar eigen smaak)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
Overige ingrediënten:
- 100 ml tomatenketchup (https://stefanieskeuken.jouwweb.nl/sauzen-dressings/homemade-ketchup )
- 1 kl zwarte peper
- 1 kl lookpoeder
- 1 kl uipoeder
- 1 el rijstolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el esdoornsiroop
- 2 el bruine suiker
te voorziene tijd: +- 15 minuten
Stap 1:
voeg alle ingrediënten samen en meng ze goed door elkaar
Stap 2:
laat de saus 10 minuten koken, roer af en toe
proef en kruid bij indien nodig
Stap 3:
serveer warm of laat de saus afkoelen
De BBQ-saus is in de koelkast enkele dagen houdbaar.
Je kunt er ook voor kiezen om de BBQ-saus in gesteriliseerde en goed afgesloten glazen flesjes te bewaren in de koelkast. Zo is ze gesloten enkele weken houdbaar. Na opening binnen enkele dagen opgebruiken.
Serveertip: maak je eigen BBQ-pizza !
Maak jouw eigen website met JouwWeb