Sperzieboontjes uit de Bricknic

Ingrediënten uit de moestuin als aperitiefhapje voor 2 personen:

  • een handvol sperziebonen

Overige ingrediënten:

  • olijfolie
  • grof zout

Benodigdheden:

  • Bricknic kooksteen
  • open vuur (bijv. vuurschaal)
  • vuurvaste handschoenen

te voorziene tijd: +- 30 minuten 

Stap 1:
maak de boontjes schoon en spoel ze grondig
gooi ze in de kooksteen
voeg een scheut olijfolie toe
kruid met wat grof zout
zet het deksel op de kooksteen en zet even aan de kant

Stap 2:
maak het vuur aan en bouw een stabiel plekje om de kooksteen zo dadelijk in te zetten
pas als het vuur ongeveer 10 minuutjes aan staat zet je de kooksteen mét deksel erop (met vuurvaste handschoenen)

Stap 3:
de boontjes zijn in slechts 10 tot 12 minuten beetgaar
controleer ze een keer of twee tijdens het garen en roer ze eens om

Stap 4:
neem de kooksteen uit het vuur en neem het deksel eraf
haal de boontjes eruit want in de kooksteen zouden de blijven verder garen
werk (naar eigen smaak) eventueel nog eens af met wat grof zout