Groene curry met boontjes en kippengehakt
Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:
- 400 à 500 gr boontjes
- 1 sjalotje
Overige ingrediënten:
- 300 gr kippengehakt
- 1 brik kokosmelk (200 ml)
- 2 porties groene currypasta (staat op verpakking vermeld)
- 1 à 2 el arachideolie
- 1 kopje basmatirijst
- 2 kopjes water
te voorziene tijd: +- 45 minuten
Stap 1:
maak de boontjes schoon en snij in dunne schuine reepjes
snipper het sjalotje
draai balletjes van het kippengehakt
kook terwijl de basmati rijst (raadpleeg de verpakking voor de juiste gaartijd)
Stap 2:
verhit 1 el arachideolie in een wokpan
voeg de boontjes toe
roer goed
voeg nog wat arachideolie toe indien nodig
voeg twee minuten later de groene currypasta en de gehaktballetjes toe
roerbak dit een tiental minuten
Stap 3:
voeg de kokosmelk toe en roer goed om
laat eventjes inkoken
Stap 4:
voeg als laatste de gekookte rijst toe
roer even om, laat een minuutje trekken en zet vervolgens het vuur uit

Maak jouw eigen website met JouwWeb