Groene curry met boontjes en kippengehakt

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 400 à 500 gr boontjes 
  • 1 sjalotje

Overige ingrediënten:

  • 300 gr kippengehakt
  • 1 brik kokosmelk (200 ml) 
  • 2 porties groene currypasta (staat op verpakking vermeld) 
  • 1 à 2 el arachideolie 
  • 1 kopje basmatirijst
  • 2 kopjes water


te voorziene tijd: +- 45 minuten

Stap 1:
maak de boontjes schoon en snij in dunne schuine reepjes
snipper het sjalotje 
draai balletjes van het kippengehakt 
kook terwijl de basmati rijst (raadpleeg de verpakking voor de juiste gaartijd) 

Stap 2:
verhit 1 el arachideolie in een wokpan
voeg de boontjes toe 
roer goed
voeg nog wat arachideolie toe indien nodig 
voeg twee minuten later de groene currypasta en de gehaktballetjes toe 
roerbak dit een tiental minuten 

Stap 3:
voeg de kokosmelk toe en roer goed om 
laat eventjes inkoken

Stap 4:
voeg als laatste de gekookte rijst toe
roer even om, laat een minuutje trekken en zet vervolgens het vuur uit 

Maak jouw eigen website met JouwWeb