Balletjes in tomatensaus 

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 400 ml passata 

Overige ingrediënten:

  • 400 gr gekruid gehakt
  • 2 el olijfolie
  • gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm...)
  • peper 
  • zout
  • balsamicoazijn


te voorziene tijd: +- 45 minuten


Stap 1:
was de courgette en snij in kleine blokjes
maak de sjalot schoon en snipper ze
draai enkele balletjes van het gekruid gehakt 

Lukt het niet goed om balletjes te draaien van het gehakt? Voeg dan eerst een eierdooier en wat broodkruim toe aan het gehakt en meng goed?

Stap 2:
verhit 2 el olijfolie in een pan
bak hierin de balletjes kort aan
voeg de sjalot en courgette toe en bak eventjes aan

 

Stap 3:
zet je vuur een beetje lager 
voeg de passata en een scheutje balsamicoazijn toe
kruid af met peper, zout en Italiaanse kruiden
laat 30 minuten sudderen met het deksel op de pan, roer af en toe

Serveertip: heerlijk met verse aardappelpuree !