Limoncello van eigen citroenen

Ingrediënten uit eigen tuin voor 1 liter limoncello:

  • 5 biologische citroenen (onbehandeld!)

Overige ingrediënten:

  • 400 gr kristalsuiker
  • 3,5 dl pure alcohol
  • 1dl + 1/2l water

 

te voorziene tijd: +- 14 dagen

Deel 1:
Spoel de citroenen met water en wrijf ze droog.
Snij de schillen eraf (zonder wit).
Doe de citroenschillen in een glazen bokaal en vul aan met de alcohol en 1dl water.
Plaats de afgesloten bokaal op een donkere plek met constante temperatuur. 
Laat 14 dagen trekken.
Roer af en toe eens.

Deel 2:
Breng 1/2l water samen met de suiker aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
Zet het vuur af en voeg de alcohol en schillen toe.  Laat 2 minuten trekken.
Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
Giet de limoncello in een glazen fles, laat een nachtje verder afkoelen in de koelkast en zet nadien in de diepvries om te bewaren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb