Savooiestoemp met gepocheerd ei en krokant gebakken spek

Ingrediënten uit eigen tuin voor 2 personen:
- 500 gr savooiekool
Overige ingrediënten:
- 500 gr aardappelen (zachtkokend)
- 125 gr roomboter
- 100 gr spek (dunne sneetjes)
- 2 eieren
- water
- melk
- azijn
- peper
- zout
- nootmuskaat
te voorziene tijd: +- 30 minuten
Stap 1:
Schil de aardappelen en spoel ze af.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn (10 tot 15 minuten). Giet af.
Maak ook de savooiekool schoon en snij ze in stukken.
Breng terwijl water met daarin een goeie scheut azijn aan de kook. De azijn zorgt ervoor dat de eieren straks snel stollen.
Giet de eitjes voorzichtig elk in een kopje. Het is belangrijk dat de dooier heel blijft. Zet even opzij.
Stap 2:
Verhit 50 gr boter in een wokpan. Roerbak hierin de savooiekool.
Bak terwijl ook het spek krokant in 15 gr boter. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Stap 3:
Pureer de aardappelen samen met 60 gr boter.
Meng de savooiekool onder de aardappelpuree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg een scheutje melk toe om de stoemp wat smeuïger te maken.
Laat nog heel even op een laag vuurtje staan.
Stap 4:
Verlaag het vuur van het kokende water met azijn. Zorg dat het tegen het kookpunt blijft.
Je gaat de eieren afzonderlijk pocheren.
Maak een draaikolkje met een lepel of mes in het water.
Giet het eitje voorzichtig in het midden van de draaikolk.
Laat 2 minuten pocheren. Haal uit het water met een schuimspaan.
Doe hetzelfde met het tweede eitje.
Stap 5:
Schep wat savooiestoemp op een bord, leg het gepocheerd eitje erbovenop en werk af met het krokant gebakken spek en wat peper.

Maak jouw eigen website met JouwWeb