Gevulde courgettebloemen met slaatje

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 persoon:
- 2 courgettebloemen (bij voorkeur mannelijke - die zijn 't grootst)
- gemengde sla
- enkele jonge blaadjes bloedzuring
- bieslook
- munt
- oregano
- 2 jonge worteltjes
- 2 mini courgettes
Overige ingrediënten:
- 60 gr geitenkaas
- peper
- zout
- olijfolie
- balsamico-vijgencrème
te voorziene tijd: +- 20 minuten
Stap 1:
verwarm de oven voor op 200°C
maak de courgettebloemen schoon (doe dit heel voorzichtig want ze scheuren snel) en haal stamper en/of meeldraden eruit
maak ook de sla, bloedzuring, worteltjes, mini courgettes en kruiden schoon
snij de worteltjes en courgettes in fijne schijfjes
snij de kruiden fijn
Stap 2:
meng de geitenkaas met de bieslook, oregano en munt
vul de courgettebloemen met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal
zet 12 minuten in de voorverwarmde oven
laat erna heel eventjes afkoelen (de gevulde bloemen zijn 't lekkerst lauw)
Stap 3:
verhit een pan en doe er wat olijfolie in
stoof de dunne schijfjes wortel en mini courgette een 5-tal minuten, kruid met wat peper en zout
laat uitlekken op wat keukenpapier
Stap 4:
schik de salade in een diep bord
strooi de groentjes erover
leg de courgettebloemen erop
werk af met de jonge blaadjes bloedzuring en enkele toefjes balsamico-vijgencrème
Serveertip:
Je kunt ervoor kiezen om dit slaatje nog af te werken met wat walnootjes, gebakken spek of croutons.

Maak jouw eigen website met JouwWeb