Augurken zoetzuur

Ingrediënten uit eigen moestuin:
- augurken
Overige ingrediënten:
- 1/2 witte wijnazijn
- 1/4 water
- 1/4 witte suiker
- enkele mosterdzaadjes
- enkele zwarte peperbollen
- snuifje komijn- of venkelzaadjes
- enkele gedroogde jeneverbessen
- snuifje zout
Stap 1:
snij de augurken in schijfjes
steriliseer ondertussen enkele bokalen (minstens 10 minuten op 150°C in de oven)
Stap 2:
meng alle overige ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook
laat even doorkoken
Stap 3:
haal de gesteriliseerde bokalen uit de oven
verdeel de schijfjes over de bokalen
vul aan met het warme azijn-mengsel
sluit de bokalen onmiddellijk goed af
Stap 4:
na een tweetal weken trekken op een koele, donkere plek zijn de zoetzure augurken klaar om te consumeren
Je kunt de augurken goed afgesloten tot een jaar lang bewaren op een koele, donkere plek.
Na opening één tot twee weken te bewaren in de koelkast.
Tip: de augurken kun je ook gewoon vervangen door komkommers.

Maak jouw eigen website met JouwWeb