Linzensalade met bietjes en feta

Ingrediënten uit eigen tuin voor 1 persoon:

  • enkele bietjes (geel/rood/chioggia)
  • gedroogde tijm
  • (struik)basilicum

Overige ingrediënten:

  • 75 gr feta
  • 125 gr uitgelekte bruine linzen uit blik
  • 1 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper
  • balsamico crème
  • ingelegde citroen


te voorziene tijd: +- 1 uur 

Stap 1:
Maak de bietjes klaar in de oven volgens dit recept:


Stap 2:
Terwijl de bietjes wat afkoelen maak je terwijl de (struik)basilicum schoon, snij je de feta in blokjes en laat je de linzen uitlekken. Snij 1 partje ingelegde citroen in blokjes. 

Stap 3:
Dresseer de linzen en lauwe bietjes in een bord.  Giet er wat van de 'braadjus' over. 
Leg nu ook de feta erbovenop. Strooi er de ingelegde citroen over. 
Werk af met de (struik)basilicum, een beetje balsamico crème en wat peper.