Bonenstoofpotje met bloemkool

Ingrediënten uit eigen tuin voor 2 personen:

  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 250 gr gekookte kidneybonen
  • 200 ml passata
  • 10-tal stengeltjes fijne bieslook 
  • 1 sjalot 
  • 1 stengel groene selder
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 limoen

Overige ingrediënten:

  • 2 el skyr
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
  • komijn
  • selderiezout
  • 4 wraps

te voorziene tijd: +- 45 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de bloemkoolroosjes schoon.
Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. 
Versnipper de sjalot, knoflookteentjes en bieslook.
Snij de selder in blokjes.

Stap 2:
Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Sprenkel er 1 el olijfolie over en kruid met wat zwarte peper. Hussel goed.
Gaar 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3:
Verhit 1 el olijfolie in een kleefpan. 
Stoof de sjalot, de helft van de knoflook en de selder even aan.
Voeg de kidneybonen toe en 2 minuten later ook de passata.
Kruid met wat zwarte peper en komijnpoeder. 
Laat een 10-tal minuten sudderen.

Stap 4:
Maak ondertussen het bijhorende sausje klaar.
Hiervoor heb je het sap en de zeste van een halve limoen nodig.
Voeg daaraan 2 el skyr, de bieslook en de andere helft van de knoflook toe.
Kruid af met zwarte peper en selderiezout. 

Stap 5:
Ondertussen zit de bloemkool 30 minuten in de oven en is ze bijna gaar. 
Leg nu op het rooster onder de bakplaat 4 in vier geplooide wraps en laat 5 minuten 'grillen' terwijl de bloemkool nog verder gaart. 

Stap 6:
Serveer onderaan een bord de gestoofde bonen met daarop de bloemkoolroosjes. Serveer het sausje en de wraps erbij.