Brownietaart met frambozen

Ingrediënten uit eigen moestuin voor 1 taart (4-6 personen):

  • handjevol frambozen

Overige ingrediënten:m

  • 200 gr culinaire chocolade (70%)
  • 150 gr lichtbruine suiker
  • 2 el bloem
  • 4 el mascarpone
  • 3 eieren
  • 125 gr boter
  • kaneelpoeder
  • bloemsuiker voor de afwerking

te voorziene tijd: +- 1,5 à 2 uur

Stap 1:
verwarm de oven voor op 170°C en vet de springvorm in

Stap 2:
smelt te boter

Stap 3:
wanneer de boter gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de chocolade toe
blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is

Stap 4:
doe de eieren en de suiker samen in een aparte kom
meng dit enkele minuten

Stap 5:
voeg de mascarpone toe 
meng opnieuw enkele minuten

Stap 6:
voeg de bloem toe
schep dit erdoorheen

Stap 7:
voeg ook de gesmolten chocolade toe aan het geheel
schep dit er goed doorheen tot je een mooi beslag bekomt

Stap 8:
giet in de ingevette springvorm en zet 45 minuten in de oven

Stap 9:
na 45 minuten haal je de taart uit de oven, maak je de springvorm los en laat je de taart eerst afkoelen voor je ze afwerkt

Stap 10:
wanneer afgekoeld werk je af met de frambozen, de bloemsuiker en wat kaneelpoeder (en eventueel een kaneelstokje)