In de oven gedroogde tomaten
Het ideale zero waste receptje! Gebruik je oudere en/of iets zachtere tomaten hiervoor, deze smaken nog steeds heel goed wanneer ze gedroogd werden.

Ingrediënten uit eigen moestuin:
- kerstomaten of een iets groter formaat tomaten (mogen al tamelijk zacht zijn)
- verse basilicum
- 2 à 3 teentjes knoflook
Overige ingrediënten:
- olijfolie
te voorziene tijd: +- 4,5 uur + enkele uren in de koelkast
Stap 1:
verwarm de oven voor op 100°C
snij de tomaten in partjes en verwijder zoveel mogelijk sap & pitjes
Stap 2:
bekleed een bakplaat met bakpapier
verdeel de tomatenpartjes over het bakpapier
druppel wat olijfolie over de tomaten
droog +- 4 uur in de voorverwarmde oven
Stap 3:
laat de tomaten even afkoelen
halveer de teentjes knoflook
spoel de basilicum
doe de tomaten in een bokaal en voeg de basilicum en knoflook toe
vul aan met olijfolie tot de tomaten volledig onder staan
Stap 4:
laat enkele uren rusten in de koelkast zodat de smaken zich goed vermengen
Je kunt deze gedroogde tomaten tot een week bewaren in de koelkast.
Let wel: de olijfolie kan hard worden in de koelkast, haal even voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb